top of page
  • Zuyd Finale

Hoe ziet het Meerjarenplan RI&E eruit?

Bijgewerkt op: 12 jun. 2022

Op 29 januari 2020 is het Meerjarenplan RI&E naar de Tweede Kamer gestuurd. Dit plan betreft een tijdsbestek van drie jaar, specifieker van 2020 t/m 2023. Met dit plan probeert men de naleving van de RI&E-verplichting te vergroten. Meer werkgevers moeten zich ervan bewust worden dat het hebben van een RI&E verplicht is en dat deze inhoudelijk sterk moet zijn. Het is namelijk heel belangrijk dat alle risico's in het plan aanwezig zijn en voldoende in kaart zijn gebracht.


Uit de voortgang van de eerste fase van het Meerjarenplan blijkt dat vooral kleine ondernemers niet voldoen aan de RI&E-plicht. Dit omdat zij vaak niet op de hoogte zijn van deze verplichting. Het is dus erg belangrijk dat de bewustwording van de RI&E vergroot wordt. Om werkgevers te begeleiden in het opstellen van de RI&E, kent men de tool van Routenaarrie.nl. Deze tool geeft uitvoering aan de motie Van Dijk, Van Kent en Smulders om te experimenteren met een vooraf ingevulde RI&E voor kleine ondernemers.


De overheid is dus hard bezig om de aanwezigheid RI&E binnen kleine ondernemingen te vergroten, maar ook om de inhoud van die RI&E te verbeteren. Bent u benieuwd naar het Meerjarenplan? Klik dan hier.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page