top of page
  • Daphne Pattinaja

Wat zijn de voordelen van een goed arbobeleid?

Bijgewerkt op: 13 sep. 2022

Met het arbobeleid kan de werkgever invulling geven aan de zorgplicht. Deze zorgplicht houdt in dat u als werkgever verantwoordelijk bent voor de omgeving waarin werknemers hun werk verrichten. Het is belangrijk dat u als werkgever ervoor zorgt dat werknemers hun werk in gezonde en veilige omstandigheden kunnen verrichten. Dit kunt u waarborgen door het opstellen van een goed arbobeleid.


Voorkomen van ongevallen

Een goed arbobeleid levert voordelen op voor de werkgever. Het in kaart brengen van mogelijke risico's en het treffen van maatregelen om deze risico's te verkleinen, draagt bij aan het voorkomen van bijvoorbeeld ongelukken op de werkvloer. Hiermee voorkomt u als werkgever dat werknemers wegens een ongeluk (tijdelijk) niet kunnen werken.


Betere werkprestaties

Een ander voordeel van een goed arbobeleid is dat werknemers hun werk beter verrichten in het geval dat zij dit werk in veilige en gezonde omstandigheden kunnen uitvoeren. In dit geval worden zij namelijk zo min mogelijk belemmerd door verschillende risico's.


Minder ziekte

Een goed arbobeleid gericht op veilige en gezonde werkomstandigheden draagt ook bij aan een algemeen gevoel van welzijn op de werkvloer. Dit leidt ertoe dat werknemers minder snel uit zullen vallen wegens ziekte. Bijvoorbeeld: het treffen van maatregelen voor veilige en gezonde werkomstandigheden kan stress op het werk verminderen waarmee voorkomen kan worden dat werknemers op de lange termijn wegens ziekte (tijdelijk) hun werk niet kunnen verrichten.


27 weergaven0 opmerkingen
bottom of page