top of page
  • Zuyd Finale

Ik heb een kennisgeving ontvangen van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Wat nu?

Bijgewerkt op: 8 jun. 2022


Zienswijze

Indien u van de Nederlandse Arbeidsinspectie een kennisgeving van een boete ontvangt, dan kunt u binnen 15 dagen een zienswijze indienen. Hierin kunt u bijvoorbeeld aangeven waarom u het niet eens bent met de boete. Het indienen van de zienswijze is niet verplicht en heeft geen gevolgen voor de bezwaar- en (hoger)beroepsprocedure.


U kunt hieronder de voorbeeldbrief zienswijze downloaden:

Voorbeeldbrief zienswijze
.docx
Download DOCX • 13KB

Bezwaar

Is er (na de zienswijze) besloten dat er een boete wordt opgelegd, dan kunt u een bezwaar indienen bij de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze procedure is gelijk aan de procedure in de Algemene wet bestuursrecht met een bezwaartermijn van 6 weken.


U kunt hieronder de voorbeeldbrief bezwaarschrift downloaden:

Voorbeeldbrief bezwaarschrift
.docx
Download DOCX • 15KB

Beroep

Tegen de beslissing van de minister is beroep mogelijk bij de rechtbank (sector bestuursrecht). De termijn hiervoor is binnen 6 weken na de dag van de beslissing op het bezwaar.


Hoger beroep

Bent u het niet eens met de uitspraak van de rechtbank? Dan kunt u nog in hoger beroep gaan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hoger beroep moet worden ingediend binnen 6 weken na de dag waarop de bestuursrechter uitspraak heeft gedaan.


Let op: De boete moet binnen de betalingstermijn betaald worden. De bezwaar- en (hoger) beroepsprocedure schort de verplichting om te betalen niet op.

29 weergaven0 opmerkingen
bottom of page